Partnerska psihoterapija

 

 

This image has an empty alt attribute; its file name is 1013903_195610797264995_656821141_n.jpg

Bračna (partnerska) psihoterapija namjenjena je partnerima koji imaju probleme u komunikaciji, razumijevanju i nedostatku   zadovoljstva u partnerskom odnosu. 
Do stresnih odnosa među partnerima dolazi najčešće zbog međusobnog nerazumijevanja i ne prihvaćanja koji se zrcali na različitim razinama odnosa u različitim životnim situacijama . Iako nekad izgleda da su neke situacije već i incidentne, kaotične i graniče sa konfliktom – ne mora značiti da je ostanak u vezi nemoguć. Također, partnerska psihoterapija jako pomaže u poboljšanju međusobnog odnosa jačajući obostrano razumijevanje, poštovanje i ljubav.
U narušenom odnosu zbog kojeg se i dolazi na partnersku terapiju, partneri mogu razumjeti hoće li ostati zajedno u odnosu ili će se razdvojiti, a sama partnerska terapija može biti korisna i nakon što je odluka o razdvajanju već donesena. Partnerska psihoterapija pomaže i kod razvedenih i rastavljenih partnera, posebno u bolnom procesu tijekom razvoda kako bi se premostile teškoće koje posebno loše mogu utjecati na djecu.

Glavni cilj terapije para je razumjeti konflikt, odmaknuti se od osuđivanja i manipuliranja, sagledavanje pravog razloga zbog kojeg je došlo do narušenog odnosa, pojedinačni uvidi vlastite odgovornosti za dobar (odnosno loš) partnerski odnos i u konačnici razumijevanje želi li se ostati u vezi, braku ili je bolji razlaz.