Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Važnost neverbalne komunikacije

March 30, 2015 @ 5:00 pm - 7:00 pm

Udruga Alter ego Zadar organizira predavanje/radionicu “Važnost neverbalne komunikacije”. Predavanje će se održati u Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak 30. ožujka 2015. s početkom u 17 sati.

Uz govor riječima, komuniciramo svojim tijelom, licem, načinom oblačenja, tonom glasa, itd. Poznato je da kad primamo poruku 78% se odnosi na neverbalni sadržaj poruke, 13% na glas i dikciju a 9% na sadržaj. Osobe su često nesvjesne svoje neverbalne komunikacije, dok neverbalne poruke drugih lakše uočavaju i prepoznaju ponekad i kao značajnije nego verbalne.

Na osnovu tune neverbalne komunikacije stvaramo mišljenje i onda kada nismo svjesni da smo je interpretirali (npr. nešto nam je čudno kod nekoga ili imamo osjećaj da s njim treba biti na oprezu, ali ne identificiramo o čemu se točno radi, zbog čega imamo takav osjećaj). Ovo sve nam govori o utjecaju i jačini neverbalnih poruka kojih obično nismo svjesni.

Cilj predavanja je osvijestiti važnost neverbalne komunikacije u kontaktiranju s okolinom, i njezine uloge u partnerskim i poslovnim odnosima.

Predavačice:

Marina Milivojević, prof.psihologije- psihoterapeut;
Zavrsila psihologiju na Sveučilistu u Zadru i zatim petogodišnju edukaciju iz geštalt psihoterapije. Ima višegodišnje iskustvo u savjetovanju i psihoterapiji, te u radu sa djecom i mladima s poremećajem u ponašanju i teskoćama mentalnog zdravlja. Sudjelovala na brojnim seminarima i radionicama, a na nekima od njih i kao predavač, odnosno izlagač. Sudjelovala je i u u Antistigma kampanji, u sklopu Tjedna mentalnog zdravlha, s temom Poremećaji u ponašanju kod djece i adolescenata, u organizaciji Savjeta za socijalnu skrb Zadarske zupanije

i

Nina Kolanović prof. Psihologije-psihoterapeut

Završila psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu , a geštalt psihoterapiju je diplomirala u Zadru pod vodstvom mentorice dr.Lidije Pecotić. Svoje profesionalno iskustvo stječe radom kao psiholog – volonter u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales” u Mostaru, kao prof. psihologije u srednjim školama u Zadru, volonterskim radom u Udruzi za pomoć ženi i djetetu „Duga” u Zadru, te radom u udruzi „Humani studio” i udruzi “Put Života”, u Zadru na poslovima psihološkog savjetovanja, psihoterapije i edukacije, te različitim edukacijama iz polja psihologije, psihoterapije. Pohađala je brojne seminare koji se bave alternativnim pristupom ljudskoj svijesti. Organizira i vodi psihološko-terapijske radionice i koristeći geštalt tehnike te istovremeno radi s klijentima u privatnoj praksi.

Trenutno zaposlena u Ekonomsko birotehničkoj školi u Zadru kao profesor psihologije prodaje i poslovne psihologije, te je aktivni član udruge Put života.

 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane građane.

Details

Date:
March 30, 2015
Time:
5:00 pm - 7:00 pm

Venue

Gradska Knjižnica Zadar
Zadar, 23000 Croatia (Local Name: Hrvatska) + Google Map