O nama

Kontakt Diversa

Centar za savjetovanje i edukaciju

Naša misija je podizanje svjesnosti o sebi i drugima, osvještavanje vlastite moći koja je potrebna za promjenu života u željeni. Misija nam je podržati i aktivirati osobne kapacitete, da bi živjeli u skladu sa svojim autentičnim potrebama. Takav živor rezultira zadovoljstvom, kako pojedinca, tako i njegovih  organizacija i zajednica.

Nina Kolanović, mag.psih., mag.psych. (Gest.)

Diplomirala je psihologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, (1998-2004). Certificirani je Geštalt psihoterapeut, certificirani Učitelj i Supervizor Geštalt psihoterapije te certificirani terapeut Konstelacija ljudskih sistema (Constellation of Human Sistem EAPTI-GPTIM, EAPTI-PSIHIKA, Institut “Berth Hellinger” na Malti).

Svoje obrazovanje za Geštalt psihoterapeuta, te trening za Učitelja Geštalt psihoterapije završila je pri Europski akreditiranom psihoterapijskom trening Institutu za Geštalt psihoterapiju, Psihika d.o.o., kod učiteljica Lidije Pecotić, Margarete Mesić, Marije Stefanović, Bertram Mueller-a i ostalih. Superviziju iz Geštalt psihoterapije završila je u Institutu za Geštalt terapiju, HCC Italy – Scuola di Specializzazione in Psicoterapia,  kod učiteljice Margherite S. Lobb.  Završila je 1.god. Imago terapije odnosa – partnerska terapija kod Ljiljane Bastajić.

Predsjednica Društva za Geštalt i Integrativnu psihoterapiju Hrvatske  2018-2019 (DGIPH). Član je Hrvatske psihološke komore, Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatske komore psihoterapeuta te je bila aktivni član Izvršnog odbora Komore psihoterapeuta Hrvatske (2020-2022). U Komori psihoterapeuta Hrvatske od veljače, 2022 god. trenutno obavlja funkciju predsjednice Povjerenstva za upise. Bila je također i  aktivni član Etičkog odbora Europskog udruženja za Geštalt terapiju (EAGT)  2021-2023god.

Član je Upravnog vijeća Psihijatrijske bolnice Ugljan, član Školskog odbora Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole. Svoje profesionalno iskustvo stječe radom kao psiholog – volonter  u Centru za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru, volonterskim radom u Udruzi “Duga” za zaštitu žena u Zadru. Radila je kao prof. psihologije u srednjim školama u Zadru (Ekonomsko birotehnička i trgovačka škola, Gimnazija Franje Petrića) i Biogradu ( Srednja škola Biograd na Moru) radom u udrugama „Humani studio“ i  “Put Života”, u Zadru na poslovima psihološkog savjetovanja, psihoterapije i edukacije. U Ekonomsko birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru radila je kao profesorica psihologije marketinga i poslovne psihologije te je bila mentorica odgovorna za praksu studenata psihologije.

Vlasnica je privatne psihoterapijske prakse  Kontakt Diversa – Centra za savjetovanje i edukaciju, sa iskustvom u radu savjetovanja i psihoterapije preko 10.god.  Također radi kao Učitelj/Trener u Institutu za Geštalt psihoterapiju u Psihika (EAPTI).  Sudjelovala je na brojnim domaćim i stranim kongresima i simpozijima s vlastitim prezentacijama  rada. Završila je seminare koji se bave alternativnim pristupom ljudskoj svijesti. ( TM meditacija, Mindfulness meditacija). Organizira i vodi edukativno/iskustvene radionice te individualnu, partnersku i grupnu psihoterapiju u Zadru. Slobodno vrijeme voli provoditi s obitelji, putovati,  čitati poeziju i plesati tango.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *