Geštalt psihoterapija

 
charobnjak

  Don't run away from grief , o soul
  Look for the remedy inside the pain.
  because the rose came from the thorn
  and the ruby came from a stone. Rumi ¸'

O Geštalt psihoterapiji

Geštalt psihoterapija polazi od pretpostavke da svaka osoba ima urođeni potencijal da živi ispunjavajući i kreativan život. Međutim, taj prirodni potencijal može biti blokiran nekim obrascima ponašanja, vjerovanja ili osjećajima koji su usvojeni tijekom djetinjstva.

Cilj Geštalt psihoterapije je povećati svjesnost o načinu kako se ponašamo, razmišljamo i osjećamo u svakodnevnom životu. Kada znamo što i kako radimo, veća je vjerojatnost da ćemo nešto promijeniti u životu.

Geštalt pristup osobi je holističan. Ljude se ne može razumjeti ako ih se izolira iz njihovih okruženja ili ako se izolira psiha od tijela ili duše. Iz Geštalt perspektive, svi navedeni aspekti naše egzistencije su međusobno povezani u cjelinu.

Odnos između Geštalt psihoterapeuta i klijenta temelji se na autentičnosti, uzajamnosti i konfirmaciji. Kroz dijalog i primjenu različitih kreativnih tehnika, klijent i terapeut istražuju nove mogućnosti i načine reagiranja koje klijentu pomažu da budete zadovoljniji svojim životom.

Individualna psihoterapija

Grupna psihoterapija

Online psihoterapija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *